Sliperi

Slöa knivar? Vänd dig till Norsjö Fixeria. Vi återställer dina slöa knivar till välslipade vassa knivar. Bra för miljön, plånboken och köksglädjen!
Vi slipar även saxar, yxor, stämjärn, kronor och lösa skär till isborrar m.m.

Ordinarie priser:

Knivar 70 kr/st
Saxar 50 kr/st
Yxor 70 kr/st
Stämjärn (raka) 50 kr/st

Priserna gäller för grundslipning och vid flera inlämnande knivar ger vi mängdrabatt! (1 st 70 kr, 2 st 130 kr, 3 st 190 kr).

Vi finns på Förrådsvägen 7, Norsjö (gamla dagcenter).
Telefon: 076-135 30 76 mellan 9.00 – 12.00
E-mail: norsjo.fixeria@gmail.com

Vi erbjuder professionell slipning

Att grundslipa en kniv är inte samma sak som att skärpa den med ett brynstål, eller dra kniven några gånger i knivskärparen från multibutiken. Det fungerar för att tillfälligt få lite bättre skärpa, men till sist måste du slipa upp kniven med riktiga grejor. En del har tillgång till det, men långt ifrån alla.

Norsjö Fixeria erbjuder slipning av ett antal olika eggverktyg. Slipningen sker med våtslipsten för minsta möjliga påverkan på stålets integritet, samt med jiggsystem för maximal precision. Stenarna har en kornstorlek från 220 upp till 4000, vilket ger en mycket god skärpa. Knivar av alla typer (ej brödknivar), saxar, stämjärn, hålskivor/knivar till köttkvarnar och yxor är några av de saker som vi slipar i dagsläget. Även keramiska knivar kan få nytt liv. Vi kan efter förfrågan ta på oss andra slipuppdrag, till exempel frisörsaxar eller hyvelstål.
Omslipning av brutna spetsar och jackade eggar sker enligt överenskommelse.

Vi ska i sammanhanget inte glömma bort att nämna detta faktum: det är självklart skillnad på att slipa upp en utstansad plåtkniv för fyrtionio kronor jämfört med en kniv från Sabatier, Global, eller någon fantastisk handgjord japansk kniv. Förutsättningarna för att få ett likvärdigt resultat finns helt enkelt inte. Men vassare blir det, oavsett kniv- och materialkvalitet.

Postorderalternativet finns naturligtvis, men vi är en lokal aktör som levererar ett utmärkt resultat till en lägre kostnad – utan trassel med abonnemang och annat. Och eftersom vi är ett Arbetsintegrerande Socialt Företag så kommer vinsten från vår verksamhet inte att lämna företaget, utan återinvesteras i människor, maskiner och kompetens.

Allt för att leverera det bästa till dig som kund.

Testa oss.